Het museum dat de Catalaanse geschiedenis onthult

Het Museu d’Història de Catalunya

Museu d´Història de Catalunya by aljuarezBarcelona doet niets half. Als het regent, giet het. Als de zon schijnt, is die meedogenloos. Dus als het gaat om het vinden van een rustige plek om aan de elementen te ontsnappen of als je gewoon geïnteresseerd bent in meer ontdekken over Barcelona en haar rijke geschiedenis, dan is het Catalaanse Geschiedenis Museum het perfecte uitje voor tussen de middag.

Het museum is zeker een bezoek waard als je op zoek bent naar alternatieve dingen om te doen in Barcelona. Hoewel paella, sangria en zonneschijn hier een aantal van de grootste toeristische trekpleisters zijn, zijn de hoeveelheid musea en galeries en hun collecties ook fantastisch. Het Museu d’Historia de Catalunya (Museum van Catalaanse geschiedenis) is er een van en voor slechts €4, kan het niet fout gaan. Het is ook een uitstekende plek voor kinderen en gezinnen om de dag door te brengen weg van de drukte.

De ligging

Gunstig gelegen tegenover het metrostation Barceloneta, aan de oude haven, staat het museum trots op een prachtig voorbeeld van 19e-eeuwse architectuur. Het gebouw zelf, het Palau de Mar, was vroeger een levensmiddelen winkel. Josep Benedito en Augusti Mateos hebben het gerenoveerd in 1992,en zorgvuldig de traditie met het hedendaagse samengevoegd, door het creëren van een charmante aanvulling tussen het oude en het nieuwe gebouw.

Het museum beschikt over vier verdiepingen en over een groot dakterras en een café, wat de thuisbasis is voor een aantal van de mooiste uitzichten in Barcelona. Op de begane grond van het gebouw is er ook een schat aan moderne restaurants om uit te kiezen, waar je heerlijke mediterrane gerechten kunt eten.

Wat binnen te verwachten

Catalan History by aljuarezHet museum is verdeeld in acht prominente periodes van de Catalaanse geschiedenis, en documenteert zijn vroegste wortels uit het Paleolithicum tot de afwikkeling van de Romeinen en de hele weg tot aan de dag van vandaag. Het doel is het delen van het erfgoed van Catalonië, en het museum werkt meedogenloos aan de openbare en de lokale studie van de stad verder met deze permanente tentoonstellingen. Dit betekent dat er constant nieuwe tentoonstellingen zijn die bepaalde perioden verder uitdiepen.

Dwaal op je gemak en zie allerlei prachtige artikelen uit de tijd van het Romeinse Rijk tot aan de Industriële Revolutie. De exposities zijn ontworpen om zo interactief mogelijk te zijn, en moedigen je aan om dingen aan te raken, of ermee te spelen en fragmenten uit het verleden te ontdekken. Dit kan in de vorm van oude vuurstenen, een landbouw irrigatiesysteem dat gewoon smeekt dat je aan het touwtje trekt om het werkend te krijgen, of een oud pantser dat je daadwerkelijk kunt proberen.

Ontdek hoe Catalonië oorlog en invasie doorstond, hoe het bloeide in de Gouden Eeuw en daarna strandde. Meer informatie over voortdurende strijd van de regio voor autonomie tot aan de onderdrukking van generaal Franco en de verwoestende uitwerking die zijn regime had, niet alleen op Catalonië, maar op Spanje als geheel voor de democratie uiteindelijk werd hersteld.

Het museum is open van dinsdag tot zaterdag van 10:00 tot 19:00 en kan bezocht worden op zon-en feestdagen van 10:00 tot 2:30 uur. (Op normale maandagen is het echter gesloten.)

En hier is een klein geheimpje… het museum is gratis open voor het publiek op de eerste zondag van elke maand. De enige vraag die overblijft en gesteld moet worden is, waar wacht je nog op?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here